Jasmin Fors (s.1972) on nuoresta iästä lähtien viihtynyt musiikin ja kuvataiteen parissa. Nykyään hän työskentelee pianistina ja opettajana, mutta periodeittain myös taidemaalarina erikoisalanaan muotokuvamaalaus.


Hän aloitti pianonsoiton viisivuotiaana Kotkan-Seudun Musiikkiopistossa, opiskeli Päijät-Hämeen Konservatoriossa Rauno Jussilan johdolla ja valmistui Sibelius-Akatemian solistiselta osastolta opettajinaan Jussi Siirala ja Matti Raekallio (MuK 2007). Musiikkiopintojaan hän on täydentänyt mm. Konstantin Boginon, Liisa Pohjolan, Erik T. Tawaststjernan ja Peter Toperczerin mestarikursseilla.


Fors on säveltänyt ja äänittänyt uutta suomalaista ohjelmistoa pianisteille. Vuonna 2004 julkaistut ”Neljä Pastissia pianolle” ovat hänen säveltämiään tyylitutkielmia romantiikan, impressionismin ja myöhäisromantiikan aikakausilta. ”Pianokimara 2010” ja ”Pianokimara 2013” ovat uutta suomalaista pianomusiikkia sisältäviä kokoelmia, joista löytyy mm. Forsin sävellys ”Arpeggiata”. Kaikki vihkot ovat Uusinta Kustannusosakeyhtiön julkaisemia ja sisältävät harjoittelemisen tueksi CD-levyn, joissa Forsin tulkinnat kappaleista.


Jasmin Fors on opiskellut taidehistoriaa ja tutkinut eri taiteilijoiden töitä lukuisilla opintomatkoillaan ulkomailla ja Suomessa. Hän on piirtänyt ja maalannut tilaustöitä vuodesta 2006 lähtien ja työskennellyt Pariisissa syksyllä 2011. Hänen aiheinaan ovat olleet niin muotokuvat lapsista aikuisiin, kukat ja kasvit, kuin historialliset ns. ”Grand Manner” -salonkimuotokuvat.


Jasmin Fors on myös pitänyt musiikkia ja kuvataidetta yhdistävää luentoa ja työpajaa nuorille opiskelijoille. 

Bio

Bio